Jag kommer lägga in exempeltexter jag har skrivit här.

Senare kommer jag även eventuellt länka till sidor där jag har fått i uppdrag att skriva texter.

 

Om du vill se fler exempel kontakta mig!

 

Många av de texter jag är ansvarig för har jag inte krediterats för, då jag arbetat för en uppdragsgivare som haft många kunder.

Men jag har arbetat inom ämnen så som ; Mode, casino, bildelar, sexleksaker, trädgårdsmaskiner, rabattkuponger, lån, ekonomi och mycket mer.

Kreta och Chania

Kreta är ett resmål som har blivit mycket populärt.  Hit kan du resa året om och uppleva kultur eller bara njuta av vackert väder.

Kreta är rik på historia och en hel del dramatik. Under de senaste tusen åren har ön varit styrd av flertal olika länder, bland annat Turkiet, Italien och Grekland. Idag är Kreta dock en mycket turistvänlig ö med härlig kultur, underbar natur och god mat.

 

Kreta är den femte största ön i Medelhavet och innehar 600 000 invånare. Kreta är uppdelad i fyra olika regioner, Chania, Rethymnon, Heraklion och Lasithi.

Kretensare talar egen dialekt, har egen kultur och specialiteteter men anser sig vara greker, då de blivit styrda av Grekland de senaste 100 åren.

Shopping, och mat

Söker du shopping och kultur i stor mängd så är Chania resmålet för dig. Chania är Kretas näst största stad och går även under namnet Österns Venedig. Det var här den berömda filmen Zorba spelades in.

När det kommer till shopping, så har Kreta ett stort utbud. Det finns basarer, småbutiker och modeaffärer. Du har den berömda ”lädergatan” som ligger i den gamla delen av Chania där handel sker från tidigt morgon till sen kväll. Vid gränsen mellan gamla och nya staden ligger saluhallen. Här kan du spatsera in, och handla allt från färsk fisk, kött och kryddor till souvenirföremål.  Hela 76 butiker finner du i saluhallen och när magen börjar göra sig hörd, kan du äta fina delikatesser direkt i saluhallen på en av de små tavernorna som finns här, eller gå till någon av de restauranger som du finner längs hela hamnen. Även upp bland alla små gator kan du finna ett smultronställe med god stifadó och varför inte en raki efter det!

Kultur

På hela Kreta och i Chania finner man en mängd kultur. I Chania har vi saluhallen som jag nyss nämnde. Den byggdes 1866 och ligger på torget Plateia.

I hamnområdet som ligger i gamla stans centrum, finner man delar kvar av ringmuren. Man hittar även det venetianska fortet Fort Firca och ett par turkiska moskéer. Om man väljer att gå förbi den gamla stadsmuren så kommer man in i den mer moderna delen av Chania. Här hittar du mer storstadspuls, och mer affärer.

Känner man för mer kultur så finns det chansen att ta sig en tur runt Kreta, kanske upp till Knossos utanför Heraklion eller varför inte ta en båttur över till en annan ö som Spinalonga eller Santorini.